CUPRA ukáže svůj první ostrý elektromobil

Zatímco koncept Formentor v Ženevě ještě sázel na plug-in hybridní pohon, zcela nový koncept chystaný pro letošní Frankfurt už věří výhradně elektrice. A byť jde zatím jenom o koncept, chystá se Cupra představit opravdu výjimečný vůz. S vysokým výkonem a výjimečným stylingem.

 Nově budovaná značka Cupra se rozjíždí ve velkém stylu. Do roku 2020 slíbila představit sedm nových modelů a jakkoliv má v nabídce prozatím jen jediný ostrý model, do budoucna se máme podle všeho rozhodně na co těšit. Zatímco značka SEAT na letošním ženevském autosalonu představila svou představu o novém čistě elektrickém vozu v podobě konceptu el-Born, Cupra ukázala neméně atraktivní koncept Formentor. U prvně jmenovaného se dokonce předpokládá, že ve své produkční verzi předběhne i premiéru elektrického vozu od Škodovky a jako druhý tak po vstupu VW ID na trh představí novou platformu MEB určenou koncernovým elektrickým vozům.

ČTĚTE TAKÉ: CUPRA FORMENTOR – První svébytný model značky

Zpátky ale k nově ohlášenému konceptu značky Cupra. Ten by měl být vizí budoucnosti a ukazovat představy zástupců značky Cupra, jak má vypadat vysokovýkonné vozidlo ztělesňující filozofii této prémiové značky. Koncept kombinuje siluetu čtyřdveřového crossoveru s robustním charakterem SUV a elegancí sportovního kupé. První Cupra s výhradně elektrickým pohonem pro silniční provoz se bude vyznačovat atraktivními a odvážnými proporcemi, které jsou elektrickým srdcem vozu ještě více zvýrazněny.

PSALI JSME: SEAT el-Born předběhne novou elektrickou Škodovku

Nízko umístěné osvětlené logo Cupra PAK má přitahovat pozornost k nevšednímu charakteru tohoto elektromobilu. Stejně tak jako záď bez koncovek výfukové soustavy, která je vybavena difuzorem. Ten má za úkol vylepšit aerodynamiku, ale také vytvářet emocionální pocit asociovaný s vysokými výkony. Celkový dojem ještě umocňují zadní svítilny načrtnuté v celé šířce vozidla, do nichž je vloženo atraktivní a podsvícené logo značky.

Nový koncept značky Cupra zažije svoji premiéru koncem září na mezinárodním autosalonu IAA ve Frankfurtu nad Mohanem.

SOUVISEJÍCÍ:
Koncept VISION iV: Takhle si Škoda představuje svou elektrickou budoucnost
Elektromobil v podání Volva – dva motory, výkon přes 400 koní a cenovka pod jeden milion korun
JÍZDNÍ DOJMY: VW e-Crafter – Pracant do zásuvky